Proiectare case

Proiectare case parter, case cu etaj, case cu mansarda, duplex

Corban Top Construct va poate asista la realizarea proiectului casei dorite, astfel incat dorintele si aspiratiile dvs. sa se transpuna in realitate. Arhitectii si inginerii nostri se vor asigura ca sunt respectate normele legale precum si cerintele de rezistenta. Astfel, veti primi un proiect complet, care va cuprinde documente scrise si desenate pentru toate specialitatile: arhitectura, rezistenta si instalatii.

Structura de rezistenta preferata atat de specialistii nostri (arhitecti si ingineri) cat si de majoritatea clientilor este din beton armat si zidarie portanta de caramida. Acest tip de structura asigura o durata mare de exploatare a constructiei, peste 50 de ani. In plus, ne permite sa va acordam o garantie de lunga durata pentru lucrarile realizate. Riscul seismic asociat oricarei constructii din Romania (mai ales in sudul tarii) determina folosirea frecventa a structurii de beton armat si zidarie de caramida. Acest tip de structura asigura o rezistenta foarte buna.  Constructiile cu nivel mic de inaltime vor suferi pagube minime in eventualitatea producerii unui cutremur.

Eficienta energetica a constructiei este o preocupare constanta a proiectantilor nostri. Acestia urmaresc cu atentie toate aspectele implicate in consumul de energie. Constructia trebuie pozitionata corect fata de punctele cardinale deoarece influenteaza iluminarea si schimburile termice cu mediul. La realizarea constructiei sunt prevazute materiale cu eficienta energetica ridicata si utilizarea tehnologiilor moderne disponibile.

Sistemul de incalzire poate fi unul clasic, bazat pe centrala termica (cu gaz, lemn sau electrica) si calorifere, dar poate include si elemente moderne, ce utilizeaza energii regenerabile. Dintre acestea amintim pompele de caldura, panourile solare ori panourile fotovoltaice.

Care sunt fazele unui proiect de casa?

DTAC – documentatie tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de constructie

PT – proiectul tehnic

proiectare casa cu mansarda - sectiune

Ce cuprinde proiectul casei?